Privacyverklaring

Algemeen

We doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en de vertrouwelijkheid van je persoonlijke gegevens te behouden. We houden ons dan ook aan de relevante wet- en regelgeving over privacy, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (VAG)

Het respecteren van de privacy van bezoekers van socialeangstoverwinnen.nl is een belangrijke taak voor ons, omdat we willen dat je veilig en op een betrouwbare manier rust creëert in je leven via ons programma. Daarom beschrijven we in onze privacy policy welke informatie we verzamelen en hoe we deze informatie gebruiken.

In deze verklaring kun je per situatie lezen welke persoonsgegevens we verzamelen en voor welke doelen. Ook lees je hoe lang we je gegevens bewaren, welke beveiligingsmaatregelen we hebben genomen en wat jouw rechten zijn.

Heb je vragen of wil je precies weten welke persoonsgegevens we van jou verwerken? Neem dan gerust contact met ons op via info@socialeangstoverwinnen.nl.

Als je contact met ons opneemt

Met het contactformulier op onze website kun je ons vragen stellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen of. We leggen dan je vraag, naam, e-mailadres en soms je telefoonnummer vast. We bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en dan nog maximaal tot 1 jaar daarna. Het kan ook zijn dat je naar aanleiding van ons contact klant wordt. Verderop staat welke persoonsgegevens we van je verwerken als je klant bij ons word.

Als je je op onze nieuwsbrief abonneert

Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan periodiek een e-mail met informatie, nieuws en ontwikkelingen over sociale angst overwinnen. Ook blijf je via onze nieuwsbrief op de hoogte van onze producten, diensten en aanbiedingen. Bij de inschrijving voor onze nieuwsbrief vragen we om je naam & e-mailadres. Elke nieuwsbrief heeft een afmeldlink. Je gegevens bewaren we tot 1 jaar nadat je je hebt afgemeld.

Als je klant bij ons wordt (uitvoeren van de overeenkomst)

Als je klant bij ons wordt door online een bestelling te plaatsen via onze website. In dit geval leggen we je je naam, (factuur)adres, betaalgegevens en e-mailadres vast. Deze gegevens hebben we nodig om de overeenkomst met je te kunnen uitvoeren en om een factuur aan je te kunnen sturen. Van de Belastingdienst moeten we een administratie bijhouden. Volgens de wettelijke verplichting van de Belastingdienst moeten we onze administratie, met jouw persoonsgegevens, 7 jaar bewaren. Na deze periode verwijderen we binnen 1 jaar jouw gegevens.

Je persoonsgegevens gebruiken we om:

  • je aanmelding te bevestigen en je hierover meer informatie te sturen (datum, account, inloggegevens etc.);
  • je te informeren over toekomstige producten en/of diensten
  • je werkbladen (e-books) van de modules toe te sturen;
  • je na afloop te kunnen vragen om een enquête in te vullen;
  • je om een review te vragen;
  • We bewaren je persoonsgegevens net zo lang totdat jij aan ons doorgeeft via info@socialeangstoverwinnen.nl dat je niet langer informatie wilt ontvangen.

    Een bestelling afhandelen

    Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken we je persoonsgegevens (lees hierover meer bij ‘Als je klant bij ons wordt’) om deze netjes te kunnen afhandelen. Als we een bestelling bij je moeten laten leveren via ons leersysteem, mogen we je persoonsgegevens aan onze leerplatform geven. Ook krijgen we informatie over je betaling van je bank- of creditcardmaatschappij.

    Als je op onze artikelen en blogs reageert

    Op onze website plaatsen we regelmatig artikelen en blogs over sociale angst overwinnen en onderwerpen die hieraan gerelateerd zijn. We vinden het fijn als je op onze artikelen en blogs reageert. Je reactie plaatsen we dan op onze website als je dat wilt. Als je ons hiervoor toestemming geeft, vragen we je om je naam en e-mailadres. Je reactie met je naam publiceren we dan onder het artikel of blog. Je e-mailadres publiceren we nooit, maar vragen we alleen ter verificatie van jou als afzender. Heel soms nemen we contact met je op via de e-mail als we vragen hebben over je reactie of om je reactie te beantwoorden. De gegevens die je aan ons via deze weg verstrekt, bewaren we zolang het artikel of blog online blijft of totdat je je toestemming intrekt.

    Marketing en reclame van Sociale Angst Overwinnen

    Via onze website en social media-kanalen kun je je aanmelden om van Sociale Angst Overwinnen per e-mail en via social media reclame, aanbiedingen en acties te ontvangen. Als je klant bij ons bent, ontvang je ook regelmatig reclame, aanbiedingen en acties van ons in je mailbox. We hebben hiervoor je naam en e-mailadres nodig. Wil je niet langer reclame, aanbiedingen en acties van Sociale Angst Overwinnen ontvangen? Meld je dan af via socialeangstoverwinnen.nl via de afmeldlink. We bewaren je persoonsgegevens dan nog tot maximaal 1 jaar na je afmelding.

    Persoonlijke informatie in de leeromgeving

    Er wordt voor jou een account aangemaakt binnen onze online leeromgeving. Deze leeromgeving is ontwikkeld door Learndash. Enkel jij hebt toegang tot je persoonlijke informatie binnen het leersysteem.

    Learndash is goed beveilig. De leeromgeving is SSL gecertificeerd en dat betekent dat zij informatie op het platform beschermen. Daarnaast wordt alle data op het platform volgens de GDPR regelgeving op correcte wijze verwerkt.

    Zodra jouw lidmaatschap bij Learndash is verlopen, wordt jouw account binnen 7 dagen definitief verwijderd, hiermee wordt alle informatie die je hebt opgeslagen, over problematiek en klachten, definitief verwijderd.

    Afnemen van enquêtes/polls

    We kunnen je vragen om een enquête of poll in te vullen. Het invullen van deze enquête/poll is niet verplicht en heeft als doel (de kwaliteit van) onze dienstverlening te verbeteren, om aan productontwikkeling te kunnen doen en marktonderzoek uit te voeren. De onderzoeken a.d.h.v. enquêtes worden volledig anoniem uitgevoerd. Met jouw toestemming kunnen we je vragen om je naam, e-mailadres, leeftijd(scategorie) & geslacht. Als we je uitnodigingen om een enquête/poll in te vullen, dan informeren we je over het specifieke doel van de enquête.

    We bewaren je persoonsgegevens tot 3 maanden nadat de resultaten van de enquête/poll zijn verwerkt.

    Review vragen

    Tijdens of na afronding van onze overeenkomst kunnen we je om een review vragen. We vragen dan je toestemming om jouw review voorzien van je voornaam op onze website te mogen plaatsen en te gebruiken in reclame-uitingen en promotie van onze producten en diensten. Jouw review blijft zichtbaar voor anderen totdat we hem zelf verwijderen of totdat je zelf je toestemming intrekt via info@socialeangstoverwinnen.nl. Als je je toestemming intrekt, verwijderen we je review onmiddellijk van onze website.

    Social buttons

    Op onze website zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op de sociale netwerken Facebook, Instagram & Pinterest. Deze knoppen worden pas actief als je daarop klikt. De buttons werken door middel van stukjes code die van de social media-kanalen zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies op je computer geplaatst wanneer je op de button klikt.

    Lees de privacyverklaringen van Facebook, Instagram en Pinterest. (let op: ze wijzigen regelmatig) om te zien wat zij met jouw persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken. De informatie wordt overgebracht naar en door de social media-kanalen opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Facebook,Instagram, Pinterest stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

    Cookies die onze website gebruikt

    Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen we je een melding met uitleg over de cookies. Hierin kun je ook aangeven welke cookies je wilt laten plaatsen op je computer.

    Via onze cookiebanner kun je altijd je voorkeuren voor het plaatsen van cookies aanpassen en je toestemming voor het plaatsen van cookies intrekken.

    Onze website plaatst drie soorten cookies:

    a. Noodzakelijke/technische cookies

    Zonder deze cookies weet onze website niet goed wat hij moet doen.

    b. Analytische cookies

    Als je onze website bezoekt, houden we je algemene bezoekgegevens bij. Wat we precies bijhouden, hangt af van de instellingen van je browser of het apparaat waarmee je onze website bezoekt. Stuurt je browser of het apparaat je IP-adres mee, of informatie over je apparaat, besturingssysteem of het tijdstip waarop je onze website hebt bezocht? Dan gebruiken we die gegevens voor de statistieken van onze website en om onze website gebruiksvriendelijker te maken.

    Via deze gegevens zien we hoe vaak en wanneer onze website bezocht wordt en welke pagina’s. Maar we registreren niet wie de bezoekers zijn. Alle gegevens worden zo veel mogelijk versleuteld en anoniem verwerkt.

    We gebruiken Google Analytics & Google Search Console voor analytische doeleinden. Voor de bewaartermijn zijn we afhankelijk van de bewaartermijn van Google; die is maximaal 50 maanden. Door de Google Analytics Opt-out Browser Add-on te installeren, kun je voorkomen dat je site-activiteit zichtbaar is in Google.

    c. Marketing- en advertentiecookies

    Onder andere via onze social media-kanalen plaatst onze website marketing- en advertentiecookies op jouw computer.

    In onze cookieverklaring leggen we uit wat deze drie soorten cookies precies doen en waarom ze er zijn.

    Wie ontvangen jouw gegevens?

    We delen je persoonsgegevens alleen met derden, wanneer dit op basis van de huidige wetgeving is toegestaan. Het kan voorkomen dat wij je persoonsgegevens aan derde partijen verstrekken, omdat:

  • wij hen hebben ingeschakeld om bepaalde gegevens te verwerken;
  • dat nodig is om de overeenkomst met jou uit te voeren;
  • je hier toestemming voor geeft;
  • wij hier een gerechtvaardigd belang bij hebben;
  • wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).
  • De partijen die in onze of jouw opdracht persoonsgegevens verwerken zijn onder andere:

  • Cookie leveranciers, waaronder social media-kanalen en Google Analytics (zie onze cookieverklaring);
  • IT-leveranciers en -dienstverleners;
  • Online tools voor (online) programma, (e-mail)marketing, enquêtes/polls, reviews;
  • Betaling dienstverleners (en incassobureau);
  • Extern ingehuurde professional(s).
  • Dit zijn verwerkers. Met hen hebben we verwerkers overeenkomsten gesloten.

    We verkopen je gegevens nooit door aan andere partijen.

    We beveiligen je gegevens goed

    Sociale Angst Overwinnen neemt de bescherming van jouw persoonsgegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. We hebben veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot deze gegevens of dat persoonsgegevens verloren gaan.

    We hebben passende beveiligingsmaatregelen genomen om je gegevens te beschermen. Onze website hebben we bijvoorbeeld versleuteld met een SSL certificaat, zodat gegevens die via de website worden verstuurd niet zomaar onderschept kunnen worden.

    Daarnaast hebben we ook organisatorische maatregelen genomen, bijvoorbeeld door jouw gegevens beveiligd op te slaan, zowel fysiek als online. Ook hebben we onze verwerkers zorgvuldig geselecteerd en goede afspraken gemaakt in de verwerkersovereenkomst over de beveiliging en geheimhouding.

    Niet voor minderjarigen

    Onze website en producten zijn in principe niet bedoeld voor kinderen van 17 jaar of jonger. Ben je 17 jaar of jonger, dan mag je alleen onder toezicht of met toestemming van je ouders of wettelijke vertegenwoordigers gebruik maken van onze website, producten en diensten.

    Bijzondere persoonsgegevens worden niet verwerkt

    We verwerken geen bijzondere persoonsgegevens. We zullen je dus nooit vragen naar je ras/etnische afkomst, politieke opvatting, religieuze of levensbeschouwelijke overtuigingen, lidmaatschap van een vakbond, strafrechtelijke gegevens, seksuele geaardheid/voorkeur, genetische gegevens of biometrische gegevens.

    Geen geautomatiseerde verwerkingen

    We nemen niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat dan om besluiten die computerprogramma’s of -systemen nemen, zonder dat daar een mens tussen zit.

    Websites van derden

    Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. We kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. We raden je dan ook aan om de privacyverklaring van deze websites te lezen voordat je van deze websites gebruik gaat maken.

    Niet eens met de (wijze van) verwerking van je persoonsgegevens?

    Ben je het niet eens met hoe we jouw persoonsgegevens verwerken? Stuur ons dan eerst een bericht via info@socialeangstoverwinnen.nl. We zoeken dan naar een oplossing.

    Je hebt altijd het recht om een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens in te dienen.

    Dit zijn je rechten

    Als je wilt, kun je altijd inzage krijgen in je persoonlijke gegevens als we die van je vastgelegd hebben en je mag ze ook altijd laten aanpassen of verwijderen. Daarnaast mag je ons vragen om het vastleggen van de gegevens te beperken, of bezwaar te maken tegen het vastleggen van jouw gegevens.

    Stuur dan een e-mail naar info@socialeangstoverwinnen.nl Je hoort zo spoedig mogelijk van ons. Dat is in ieder geval binnen 4 weken. We controleren wel eerst of het verzoek echt van jou komt.

    Voor sommige onderdelen, zoals je eigen account, kun je zelf je (persoons)gegevens wijzigen.

    We kunnen deze privacyverklaring wijzigen

    Van tijd tot tijd kunnen we wijzigingen aanbrengen in deze privacyverklaring. De actuele versie vind je altijd op onze website: www.socialeangstoverwinnen.nl

    Onze contactgegevens

    Sociale Angst overwinnen

    T.a.v. Talitha Helmer

    1015 DT Amsterdam

    info@socialeangstoverwinnen.nl